Zboží zakoupené v našem e-shopu nezasíláme do zahraničí.
Přepravcem Toptrans nezasíláme chlazené a mražené zboží (ani šlehačku a smetanu v tubě ani tetrapack), uzeniny, pečivo, ovoce a zeleninu.
VELIKONOČNÍ OTEVÍRACÍ DOBA
PÁTEK 18.4. 8:00-13:00
SOBOTA 19.4. 8:00-13:00
NEDĚLE 20.4. ZAVŘENO
PONDĚLÍ 21.4. ZAVŘENO
Raki, vyhlášený turecký národní nápoj, je nepostradatelnou součástí tureckých slavností. Ať už při pohodovém jídle s přáteli doma, velké oslavě nebo večeři v restauraci – raki obohatí každé společenské setkání svou charakteristickou chutí.
V první fázi destilačního procesu se zpracovávají vybrané odrůdy hroznů z Anatolie. Tyto hrozny se sklízejí, když jsou zralé, suší se a následně fermentují. V následném druhém destilačním kroku se k výsledné sumě přidá kvalitní anýz pimpinella. Tento krok je zásadní pro vývoj chuti, protože anýz je vynikajícím doplňkem k vůním hroznů.
Chuť raki závisí především na kvalitě použitých hroznů a anýzu. Protože se anýz zcela rozpustí v alkoholu, je v raki neviditelný, ale stále je zřetelně cítit a ochutnat. Bílý zákal – který si také vysloužil raki název lví mléko – vzniká, když se k raki přidá voda.