NÁPOJŮ, TABÁKOVÝCH VÝROBKŮ,
KUŘÁCKÝCH POMŮCEK A
BYLINNÝCH VÝROBKŮ URČENÝCH
KE KOUŘENÍ
OSOBÁM MLADŠÍM 18 LET.
Opustit e-shopVstoupit, jsem starší 18 let
Zboží zakoupené v našem e-shopu nezasíláme do zahraničí.
Přepravcem Toptrans nezasíláme chlazené a mražené zboží (ani šlehačku a smetanu v tubě ani tetrapack), uzeniny, pečivo, ovoce a zeleninu.
Likérem je možné označovat alkoholický nápoj s vyšším obsahem cukru, ochucený bylinkami, květy, kořením, ovocem, čokoládou a jinými přísadami. Můžeme jej připravit louhováním bylin, koření či dalších aromatických přísad spolu s chuťovými přísadami ve vodě či lihu, včetně přidaného cukru. Možná je i destilace aromatických a ochucovacích surovin. Na tomto základě lze definovat likér jako pálenku s vyšším obsahem cukru vyrobenou z čistého lihu s přidáním různých esencí či macerátů. Doba zrání likérů není velká, ale při výrobě mohou nějakou dobu stát, aby došlo ke spojení všech složek.
Historie
Slovo likér je původem z latinského liquifacare a znamená rozpustit. Historie výroby likérů sahá až do 15.-16. století. Z počátku se k přípravě likérů používaly jednoduché receptury z italských kuchařských knih. K výraznějšímu rozmachu došlo v 18. století a jednalo se především o rozmach ovocných likérů, které jsou dodnes zhotovovány na základě originálních starých receptur.
Konzumace likérů je různá, mohou se pít samotné nebo jako součást koktejlů, ať už při pokojové teplotě, tak vychlazené či na ledu.