NÁPOJŮ, TABÁKOVÝCH VÝROBKŮ,
KUŘÁCKÝCH POMŮCEK A
BYLINNÝCH VÝROBKŮ URČENÝCH
KE KOUŘENÍ
OSOBÁM MLADŠÍM 18 LET.
Opustit e-shopVstoupit, jsem starší 18 let
Zboží zakoupené v našem e-shopu nezasíláme do zahraničí.
Přepravcem Toptrans nezasíláme chlazené a mražené zboží (ani šlehačku a smetanu v tubě ani tetrapack), uzeniny, pečivo, ovoce a zeleninu.
Gin je destilát se směsí bylin a koření, kdy dominantou je jalovec. Je to čírá, nestařená obliná lihovina, kde poměr bylin a koření není jednoznačně stanoven, jalovec ale musí být dominantní.
Typy ginů
LONDON DRY GIN – nejrozšířenější typ ginu, bývá označován jako gin anglického stylu. Tradičně představuje suchý, čistý a svěží gin, skvěle mixovatelný. Jeho název může být mírně zavádějící, protože s Londýnem nemusí mít nic společného.
OLD TOM GIN – je pozůstatkem nasládlého a velmi aromatického ginu, který byl populární v Anglii v 18. století. Díky trendu klasických koktejlů o něj opět roste zájem.
PLYMOUTH GIN – plnější a zemitější gin, který má chráněný geografický původ a smí se vyrábět pouze na území toho anglického města.
GENEVER – představuje původní holandský styl. Má bohatou, silnou a nasládlou chuť. Ve skutečnosti to ale není úplně gin, protože dnes tvoří samostatnou skupinu s vlastními pravidly.
Samotný gin by měl být servírován nachlazený, případně ve vymražené sklenici nebo na ledu bez ozdob. Jediná přípustná je spirála z citronové kůry.
Zajímavosti
Tak jako u Plymouth, tak i u Genevru platí striktní pravidla pro místo výroby. Tento typ ginu se může vyrábět pouze na specifickém území Nizozemska, Belgie, části Francie nebo Německa. Na rozdíl od ginu nemusí vždy chutnat po jalovci, některé druhy běžně zrají v dřevěných sudech.
Další zajímavostí je fakt, že se každoročně objeví nové druhy ginů, které nezapadají do žádné tradiční kategorie. Například francouzský gin oranžové barvy ochucený šafránem, gin destilovaný z hroznů a květů vinné révy z oblasti Cognac, gin se svěží chutí bio jablek a nebesky modrý gin s barvou po květech italských kosatců a chutí po hřebíčku.