Zboží zakoupené v našem e-shopu nezasíláme do zahraničí.
Přepravcem Toptrans nezasíláme chlazené a mražené zboží (ani šlehačku a smetanu v tubě ani tetrapack), uzeniny, pečivo, ovoce a zeleninu.
U objednávek do 16.12. ZARUČUJEME dodání do 23.12.2024
Šumivá a perlivá vína obsahují CO2 /oxid uhličitý/. Lidově se pro všechna vína "s bublinkami" vžilo označení "sekt" a často jsou tato vína vzájemně zaměňována. Je však mezi nimi velký rozdíl. Zatímco u vín šumivých vzniká oxid uhličitý přirozeným procesem při kvašení, vína perlivá jsou jím sycena uměle. Rozdíl je také v kvalitě jednotlivých druhů šumivých a perlivých vín.
Šumivá vína mohou být vyráběna ve čtyřech druzích: víno šumivé, víno jakostní šumivé, sekt vinařské oblasti /jakostní víno vinařské oblasti/ a pěstitelský sekt. Vzájemně se tato vína liší kvalitou, podle obsahu alkoholu a přetlaku v lahvi.
Perlivá vína se vyrábějí z tuzemských stolních nebo jakostních vín sycením oxidem uhličitým a na etiketě nesmí být takové víno označeno jako šumivé.