VÁNOČNÍ OTEVÍRACÍ DOBA
23.prosince - 7:00 - 18:00
24.- 26.prosince - ZAVŘENO
27.prosince - 7:00 - 18:00
28.prosince - 8:00 - 13:00
29.prosince - ZAVŘENO
30.prosince - 7:00 - 18:00
31.prosince - 8:00 - 13:00
1.ledna - ZAVŘENO
Zboží zakoupené v našem e-shopu nezasíláme do zahraničí.
Přepravcem Toptrans nezasíláme chlazené a mražené zboží (ani šlehačku a smetanu v tubě ani tetrapack), uzeniny, pečivo, ovoce a zeleninu.
Výroba započala v roce 1868, a až dodnes se omáčka míchá podle originálního receptu zakladatele továrny pro její
výrobu - Edmunda McIlhennyho. Vyroba již od začátku probíhá v městečku Avery Island v americkém státě Louisiana,
a není vyjímkou že ve společnosti pracují vnuci a pravnuci původních pracovníků. Hezké je, že název tabasco v překladu
znamená ""zvlhčená půda"" nebo ""břečka"". Hlavními ingrediencemi omáčky jsou: Specifická odrůda menších červených
papriček (rod Capsicum frutescens), vinný ocet a sůl. Papričky jsou nejdříve vytříděny, rozemlety a smíchány se solí
(je použitá originální sůl, která se těží přímo v Avery Island). Tak tedy vzniká ona břečka, která je pak ponechána v klidu
v dřevěných sudech z bílého dubu, jejichž vršky jsou kvůli konzervaci zasypány opět solí, po dobu tří let. Po třech letech
zrání je do břečky přidán francouzský bílý vinný ocet a je opět ponechána zrát po dobu 40 dní, za občasného ručního
promíchání. Poté se břečka přefiltruje a již hotová omáčka je stáčena do lahviček.
Tabasco podle pálivosti: Sweet & Spicy Sauce (pálí nejmíň) Green Pepper Sauce Garlic Pepper Sauce
Chipotle Pepper Sauce Pepper Sauce Habanero Sauce (pálí nejvíc)