Zboží zakoupené v našem e-shopu nezasíláme do zahraničí.
Přepravcem Toptrans nezasíláme chlazené a mražené zboží (ani šlehačku a smetanu v tubě ani tetrapack), uzeniny, pečivo, ovoce a zeleninu.
Palírna Balvenie, která vyrábí vysoce kvalitní whisky již od roku 1892, ve svém výrobním procesu stále zachovává mnoho tradičních postupů. Například ječmen se stále pěstuje na místě a lihovar používá tradiční sladovnu - raritu v moderním whisky průmyslu. Balvenie navíc zaměstnává vlastní tým bednářů, kteří jsou odpovědní za údržbu a opravy sudů, aby byla zajištěna optimální kvalita během procesu zrání.
Výrobní proces Balvenie 18 Years Pedro Ximenez Sherry Cask začíná pečlivým výběrem sudů z amerického dubu, ve kterých whisky zpočátku zraje 18 let. Jakmile se v těchto sudech vyvine základní struktura, whisky se přenese do vybraných sudů po sherry Pedro Ximenez, kde podstoupí druhé zrání.
Tato technika dvojitého zrání obohacuje whisky o další vrstvy chuti a komplexnosti, což vede k produktu, který ztělesňuje jak dědictví Balvenie, tak výjimečně bohatý a příjemný chuťový profil.
Barva: jantarová.
Aroma: ovocná, květinová, tóny rozinek, levandule, medu.
Chuť: sladká, ovocná, tóny levandule, medu, rozinek.
Závěr: dlouhotrvající, komplexní.